standard post
standard post: Мики Маусчетата и „Всички заЕдно“!

59681372_1203169739851858_378820535028547584_n

Мики Маусчетата заедно с много деца ще бъдат част от една хубава кауза и това ще се случи на 1-ви Юни на лятната сцена в Борисовата градина.

Първото ни участие заедно с Малките и Новите ни Мики Маусчета (4-7 годишни) ще е в 11:00, а от 18:20 ще можете да видите нашите Големи Мики Мауси.

Елате, ще ви очакваме!

Повече за каузата можете прочетете ето тук:
НАШАТА КАУЗА
Разширяване на Дневен център „Дъга“ за работа с деца с нарушения от аутистичен спектър
Аутизмът е комплексно нарушение в социалната, комуникативната и поведенческата сфера, което затруднява качеството на живот, уменията за учене и цялостното функциониране на индивида в заобикалящата среда.
Необходими са целенасочена специализирана работа, ежедневна подкрепа и сигурна среда.
Целта е преодоляването на социалната изолация и ефективната социална интеграция и по-пълноценната личностна реализация.
Изграждането на специализирани центрове и навременното включване на децата с проблеми от аутистичния спектър в специализирана форма на обучение, ще им даде шанс за преодоляване на предизвикателствата и създаване на умения за самостоятелност, с оглед по-лесното им интегриране в обществото ни. Така лицата с аутизъм могат да разгърнат своя потенциал и да пораснат като достойни самостоятелни личности, добре интегрирани в обществото.
Цел на Сдружение „Асоциация Аутизъм“ е разширяване на Дневен Център „Дъга“ и създаване на зала за ерготерапия и сензорно–интегративна терапия.
На 08.02.2019 г. сдружението стана собственик на мечтаното от всички място за разширяване на дневния център.
Понастоящем в дневен център „Дъга“ получават ежедневна терапия и подкрепа 25 деца с разтройства от аутистичния спектър. С добавката на новите 150 кв.м. и след предстоящия ремонт на новоустроените помещения, капацитетът на центъра ще се увеличи с още 25 места.

МЯСТО И ДАТА НА СЪБИТИЕТО
Събитието ще се състои в парк Борисова градина, лятна сцена на 1 юни 2019 г.
Начало: 10.00 часа. Край: 20.00 часа.

СЪБИТИЕТО ВКЛЮЧВА
– Развлекалелна програма на откритата сцена;
– Забавни игри и танци;
– Детско караоке;
– Ателиета: рисуване на лице, оцветяване на гипсови фигурки, изработване на предмети от естествени материали, изработване на пясъчни картини, колело на късмета и др.;
– Томбола, изненади, награди и много други;
– Спортни състезания;